Over Nico Prevoo

Sinds 2016 ben ik woonachtig in de gemeente Sint-Michielsgestel. Graag stel ik mij aan u voor. Wilt u mij bereiken kan dat via het telefoonnummer 06-53960746 of via een mail naar mail@nicoprevoo.nl.

Achtergond?

In 1981 ben ik geboren in ’s-Hertogenbosch. Op de Maaspoort ben ik opgegroeid. Daarna ben ik in een appartement gaan wonen aan de Graafseweg in ’s-Hertogenbosch. Daar heb ik mijn vrouw Véronique leren kennen. In 2013 zijn we getrouwd. In 2015 hebben we onze dochter Sophie en in 2018 onze zoon Maurits verwelkomd in ons gezin. In 2016 zijn we verhuisd naar Den Dungen en wonen we inmiddels in de wijk Bramersland. Mijn opleiding tot registeraccountant heb ik mogen volgen op de Universiteit van Tilburg (bedrijfseconomie) en daarna Universiteit van Nyenrode (accountancy).

Werk?

Sinds 2015 ben ik de eigenaar van mijn eigen accountantskantoor. Met mijn achtergrond als registeraccountant wilde ik ook klanten kunnen adviseren door zelf ook ondernemer te zijn. Dit was dus een logische keuze. Hierbij is mijn specialisme vooral gelegen op het gebied van advisering en begeleiding van DGA’s. Iedere dag is weer anders en niet te voorspellen, kortom een van de beste keuzes ooit!

Vrije tijd?

In het verleden ben ik zeer actief geweest in diverse verenigingen, waaronder de VVD, Rotaract (jongeren Rotary) en JOVD. Momenteel ben ik actief van de Oeteldonksche Club van 1882 als lid van de commissie Kwekfestijn en het Boerenparrelement (ledenraad van de Oeteldonksche Club). Naast dit ben ik fervent fietser bij WTTC Vlug Trug in Den Dungen en probeer ik regelmatig een rondje over de dijken van Den Dungen te hardlopen. Maar de belangrijkste (ere-)functie die ik mag bekleden is toch wel vader zijn van een prachtige dochter Sophie en zoon Maurits.

Lokale banden?

Sinds 2016 woon ik samen met Véronique, Sophie en Maurits in Den Dungen. Hierdoor ben ik mijn lokale banden nog aan het opbouwen, maar elke dag weer wonen we met veel plezier in dit dorp. Door het kinderdagverblijf waar Sophie en Maurits naar toe gaan, leren we ook steeds meer ouders kennen. Als ondernemer ben ik ook lid van de Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel.

Waarom liberaal?

Liberaal zijn betekent voor mij vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen. Waarbij de overheid vooral optreedt als vangnet voor degenen die niet meekunnen.

Doel?

Een vrije en rechtvaardige Gestelse samenleving, waarbij de overheid optreedt en handhaaft waar problemen zijn, maar tegelijkertijd de burger ook zoveel mogelijk vrij laat en geen onnodige obstakels in de weg legt.